2008 Kenneldag

Dutchamco’s 05 2008

p1020793Onze jaarlijkse American Collie Kenneldag vindt dit keer plaats op 18 mei op onze vertrouwde locatie: Hotel Eetcafé Smits te Wemeldinge.
Deze datum is gekozen omdat op 18 mei ons K-nest 5 jaar oud wordt en we dat uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het K-nest bestond uit 10 pups waarvan er nog 8 in leven zijn en die zijn dan ook allemaal present. King, Kenzy, Kyliam, Kendell, Kenneth, Kyra, Kelly en Kate genieten met vader Fellow en moeder Honey van een zonovergoten wandeling aan de zeedijk en uiteraard gaat het hele spul op de foto! Daarna staat er voor alle baasjes een Zeeuwse koffietafel klaar en zijn er voor de jarigen K-aarten en K-adootjes.
Hierna arriveren alle overige deelnemers aan de kenneldag en gaan we nogmaals een stevige tippel maken.
Weer terug staat er een lezing over preventie en vroegdetectie van tumoren op het programma welke wordt verzorgd door oncologisch dierenarts Johan de Vos uit Terneuzen. In een helder betoog verduidelijkt door veel beeldmateriaal wordt ons uitgelegd wat we zelf kunnen doen om het ontstaan van kanker bij onze collies te voorkomen óf hoe we er minimaal snel bij kunnen zijn als er kanker ontstaat en in dat stadium blijkt er nog veel mogelijk.(Met dank aan Louis Debra voor het lenen van het scherm en aan het Groen College Goes voor de beamer).
Johan de Vos is tevens voorzitter van het Nederlands KankerFonds voor Dieren en ten behoeve van het pootprothese project van dit fonds wordt er een loterij door middel van enveloppen trekken gehouden, keert een aantal deelnemers hun voor dit doel aangelegde spaarpotje om en worden er prachtige door Annette de Goeij met collies geborduurde handdoekjes verkocht. Ook de NKFD-sticker en het boekje Gezelschapsdieren leven met kanker worden goed verkocht, zodat Johan aan het einde van de middag niet met lege handen naar Terneuzen terug rijdt!
Voor alle deelnemers aan de kenneldag is er bij vertrek bij wijze van afscheidsgeschenkje een tasje gevuld met een monstertje en een mok van Royal Canin en een bijzonder collie hebbedingetje wat beschikbaar is gesteld door Jan en Ank van Scheijen.
Dan is een van de drukst bezochte kenneldagen ooit (51 deelnemers en 29 honden) alweer voorbij en rest mij Johan Wisse en zijn team van Hotel Eetcafé Smits te bedanken voor de wederom geweldige hulp bij de organisatie en de genoten gastvrijheid. Graag tot volgend jaar!

 

Reacties zijn gesloten.